Медведев: Янукович все още е легитимният президент на Украйна

Медведев: Янукович все още е легитимният президент на Украйна
A A+ A++ A

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев коментира ситуацията в Украйна и сваленият президент Виктор Янукович чрез профила си във "Фейсбук".

Той написа: „Да, властта на президента Янукович е на практика нищожна, но това не отменя факта, че според конституцията на Украйна той все още е легитимният държавен глава." и добави, че Русия не признава новата власт, която пое управлението в Киев след свалянето на Янукович, като заяви, че това е в нарушение на конституцията.

Междувременно броят на украинските военнослужещи, положили клетва за вярност на народа на Крим през изминалото денонощие се е увеличил двойно и е надхвърлил 3000 души, предаде ИТАР-ТАСС.

Фондовата борса в Москва пък отбеляза срив с повече от 5 процента, а рублата падна до рекордно слаби равнища днес при откриването на търговете в Русия, изпаднали в паника пред възможността за руска интервенция в Украйна.

Двата руски фондови индекса - МИСЕХ и RTS се сринаха съответно с 5,89 процента и 7,08 процента към 6,15 ч. по Гринуич. Еврото премина символичния таван от 50 рубли, никога невиждан досега, а доларът се покачи до 36,85 рубли, надминавайки рекорда от 2009 година.

Руската централна банка (РЦБ) обяви днес изненадващо, че вдига водещата си лихва от 5,5 на сто до 7 процента поради появата на "рискове за инфлацията и финансовата стабилност". В същото време на пазарите цари паника заради ескалацията в Украйна, съобщи "24 часа".

#Русия #Дмитрий Медведев #Виктор Янукович #Украйна #Крим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници