И Украинската православна църква обвини Русия

И Украинската православна църква обвини Русия
Украинската православна църква - Московски патриархат обвини властите на Русия в нарушаване на библейските заповеди. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Украинската православна църква - Московски патриархат обвини властите на Русия в нарушаване на библейските заповеди. В изявлението на прессекретаря на Украинската православна църква Георги Коваленко, цитирано от Лента.Ру, се казва, че повечето информации за Украйна, излъчвани от централните руски телевизионни канали, са лъжа, както и всичко изречено на пресконференцията на Виктор Янукович в Ростов на Дон, предаде btvnews.bg.

„Ние няма да приемем нито една политическа декларация на патриарх Кирил, ако той одобри агресията на Русия”, изтъква Коваленко и добавя: „Всички свещеници на Украинската православна църква - Московски патриархат са граждани на Украйна и смятат да останат верни на страната си.”

На 1 март Черновицкият и Буковински митрополит Онуфрий изпрати открито писмо на главата на руската православна църква патриарх Кирил с молба да не допусне кръвопролития на територията на Украйна.

Досега официален отговор от патриарх Кирил няма.

#Янукович #Кирил #Украйна Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници