Новият модел на YotaPhone е голяма крачка напред

Новият модел на YotaPhone е голяма крачка напред
A A+ A++ A

Руската компания Yota Devices успя да попадне в световните новини в началото на миналата година, когато анонсира първия си смартфон с два екрана - обикновен отпред и E Ink върху задния панел. Продажбите на устройството започнаха в края на миналата година, но броени седмици по-късно компанията представи и наследник на смартфона. Премиерата се състоя на мобилния конгрес, на който успяхме да видим ранен прототип на устройството, а продажбите на финалния продукт ще започнат в края на тази година.

Във втория си опит Yota Devices са успели да подобрят всеки един аспект на смартфона. Дизайнът е по-атрактивен и ергономичен като залага на заоблени ъгли и извит заден панел, който ляга удобно в ръката, хардуерната спецификация е получила сериозен ъпдейт и вече съответства на актуалните смартфони от висок клас, има и много софтуерни подобрения. Докато миналогодишният модел предлагаше преден панел с диагонал 4.3" с резолюция 720p, новото устройство осигурява 5" 1080р AMOLED панел. Двуядреният процесор е заменен от четириядрен Snapdragon 800, а дисплея от електронна хартия е увеличил размера си до 4,7" и има по-висока резолюция (960 х 540 пиксела). Освен това е снабден с пълни сензорни възможности и се интегрира много по-добре в цялостния дизайн на телефона. Батерията вече е с капацитет 2550 mAh, a резолюцията на основната камера е намалена от 13МР на 8МР.

Прототипът, който изпробвахме в Барселона, използваше ранна версия на софтуера с много бъгове, но все пак ни остави с положителни впечатления. Много от софтуерните подобрения ще достигнат и до първия смартфон, което е добра новина за притежателите му. Голямата промяна е, че задния панел вече може да се използва и за контрол на цялото устройство. Има контролен панел, който служи за превключването на показваните уиджети, но това може да се направи и през предния екран и специално приложение, което позволява избор на източниците, от които да се показва информация - RSS, Facebook, Twitter, прогноза за времето, спортни резултати от избрани отбори и т.н. Всичко това върху екран, който почти не консумира енергия.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници