Турчинов: Русия иска война в Украйна

Турчинов: Русия иска война в Украйна
По данни на нашeто разузнаване, те се стремят към абхазки сценарий - да провокират въоръжен конфликт и да анексират територията, заяви Олександър Турчинов. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов обвини Русия в „неприкрита агресия“ и призова руския президент Владимир Путин да „прекрати провокацията“, предаде БНР.

Турчинов коментира, че Руската федерация започнала непредизвикана агресия срещу Украйна като въвела войски в Крим, които завзели кримския парламент и правителството. Според временния президент, Русия се опитва да вземе под контрол комуникациите и да блокира местата за дислоциране на украинските войски.

„По данни на нашeто разузнаване, те се стремят към абхазки сценарий - да провокират въоръжен конфликт и да анексират територията.“, заяви Олександър Турчинов.

По-рано висш украински представител съобщи, че руски самолети с около 2000 военни на борда са се приземили във военната база до регионалната столица на Кримския полуостров Симферопол.

#Украйна #Олександър Турчинов #Крим #Владимир Путин #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници