„Алфа Рисърч“: ГЕРБ изпреварва БСП

„Алфа Рисърч“: ГЕРБ изпреварва БСП
54% от българското общество подкрепят инициативата на президента за провеждане на референдум по въпроси на изборното законодателство. Снимка: sever.bg
A A+ A++ A

Напрегната битка на две нива – за победител в изборите и за място в Европарламента, очертават нагласите на електората за предстоящите евроизбори.

В края на февруари ГЕРБ с 16,9% бележи лека преднина пред БСП с 15.1%, но с наближаването на изборите надпреварата се очертава като все по-оспорвана.

ДПС запазва стабилно трето място с 6.9%. С ръста, който „България без цензура“ отбелязва през последния месец, достигайки 5.5%, тя влиза в конкуренция с АБВ (6.1%) и Реформаторския блок (5.0%) за излъчване на евродепутати.

54% от българското общество подкрепят инициативата на президента за провеждане на референдум по въпроси на изборното законодателство.

63% от хората заявяват, че е по-добре да се отиде на нови избори, отколкото да се продължава работа по досегашния начин. Същевременно доверието към правителството отново бележи спад и стига до 18%. Недоволните от кабинета нарастват до 53%.

Проучването на агенция „Алфа Рисърч“ е проведено в периода 17 – 22 февруари.

#ГЕРБ #избори #БСП #ДПС #АБВ #"България без цензура" #Реформаторския блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници