HTC Desire 816 ще струва 293 долара в Китай

HTC Desire 816 ще струва 293 долара в Китай
A A+ A++ A

HTC вече представи смартфона от среден клас Desire 816, но на щанда на компанията на мобилния конгрес устройството остана скрито под стъклен похлупак и можеше да бъде само разгледано, но не и изпробвано. Причината е тривиална - компанията все още не е завършила софтуера за телефона (Android 4.4 с интерфейс Sense 5.5) и затова устройството остана изключено през цялото време.

Все пак джаджата изглежда особено интересно със своя тънък поликарбонатен корпус в различни цветове, 5.5" дисплей с резолюция 720p, четириядрен процесор Snapdragon 400 с честота 1.7GHz, 1GB RAM и 5MP предна камера за по-качествени "селфи" снимки. Не са пропуснати и предните стереоговорители BoomSound.

Компанията обяви, че продажбите на смартфона в Европа ще започнат през второто тримесечие на годината, но не сподели цената, на която ще го предлага. Подсказа обаче, че можем да очакваме ценови нива около тези на Moto X. Междувременно стана ясно, че в Китай Desire 816 ще се продава на цена 1799 юана, което е около 213 евро. Продажбите му там започват на 18 март. Цената в Европа най-вероятно ще е по-висока, но се надяваме, че разликата няма да е драстична.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници