В Севастопол окупират казармите с боен вик: "Русия"!

В Севастопол окупират казармите с боен вик: "Русия"!
Снимка: EПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Десетки протестиращи в Севастопол блокираха няколко бойни поделения на въоръжените сили на Украйна, предаде РИА Новости.

Протестиращите настояват армията да не използва сила срещу хората, дори от Киев да им заповядат. Те носят руски знамена и скандират:"Русия".

По-рано в центъра на Симферопол демонстранти настояха за референдум за по-голяма самостоятелност на Крим. Те развяваха 15-метрово руско знаме.

"Днес над зданието на парламента на Крим беше издигнат руски флаг и повече той няма да бъде спуснат", обяви местният политик Олег Слюсаренко, цитиран от РИА Новости.

Целият център на Симферопол е отцепен от полицията. Отново около сградите на властта се провеждат два паралелни митинга на татари и на рускоговорящи граждани с обща численост около 10 000 души. Те са разделени от полицейски кордон.

На 25 февруари граждани обявиха безсрочен протест пред сградите на местните власти в Симферопол с настояване депутатите да не признават новото ръководство на страната. Те настояват за референдум, на който жителите на Крим да решат бъдещето на своя регион: автономна република в състава на Украйна, в смисъла на независима държава или в състава на Русия.

#Симферопол #Севастопол #Крим #Русия #Украйна хаос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници