Samsung представи процесора Exynos 5422 Octa за Galaxy S5

Samsung представи процесора Exynos 5422 Octa за Galaxy S5
A A+ A++ A

Вече разбрахме, че Samsung Galaxy S5 използва четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 801 с честота 2.5 Ghz, но това няма да е единственият хардуерен вариант на модела. Както се очакваше, компанията ще пусне и модел със собствен чипсет от серията Exynos, който вероятно пак ще се предлага само на определени пазари.

Samsung обяви, че в Galaxy S5 ще използва и новия Exynos 5422 Octa, който има 8 ядра с архитектурата big.LITTLE - 4 ARM Cortex-A15 с честота 2.1 GHz и 4 ARM Cortex-A7 с честота 1.5 Ghz. Първите предлагат върхова производителност, когато такава е нужна, а вторите гарантират останалата работа на телефона и по-ниската консумация на енергия. Според компанията производителността на новия чипсет е с 34% по-висока в сравнение с предшественика му, а масовото производство ще започне преди края на март.

Заедно с това компанията анонсира и Exynos 5260 Hexa, който задвижва представения наскоро Galaxy Note 3 Neo. Става дума за 6-ядрен процесор с две ядра ARM Cortex-A15 с честота 1.7 GHz и четири ARM Cortex-A7 с честота 1.3 Ghz.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници