Държавата инвестира 2,5 млн. лв. за нов национален стадион

Държавата инвестира 2,5 млн. лв. за нов национален стадион
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„През тази календарна година планът на правителството е да се отделят средства в размер на 2 - 2,5 милиона лева, за да се обезпечи проектирането на нов национален стадион. Това ще бъде първата стъпка, а по-отношение кой ще бъде изпълнител – предстоят разговори“, това обяви министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева, цитирана от „Гонг“.

След срещата си с премиера Пламен Орешарски, Александра и Виктор Жекови, министър Георгиева сподели част от плана за изграждането на нов национален стадион, като се разграничи от идеята съоръжението да съвпадне с проекта на стадион „Славия“ и немските инвеститори.

„В никакъв случай не правим компилация от това, което върви като усилие от страна на „Славия“ и БФВ по отношение на проекта на немските инвеститори. Кабинетът „Орешарски“, когато приемаше работно решение на заседание миналата година за подкрепа на БФС с оглед домакинството Евро '2020, беше уточнено, че става дума за национален стадион и че оглеждаме терен около зала „Арена Армеец“, каза още проф. Георгиева.

#проф. Мариана Георгиева #национален стадион

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници