Задават се нови смартфони с две камери

Задават се нови смартфони с две камери
A A+ A++ A

HTC обеща да сподели на 25 март повече информация за следващия си флагман, но по време на провеждащия се тази седмица в Барселона мобилен конгрес технологията зад двойната камера на смартфона получи своята публична демонстрация. Става дума за разработка на израелската компания Corephotonics, която използва две камери, за да обезпечи по-добро качество на изображението. Нейни представители обаче са отрекли да си партнират с HTC в очаквания в края на март смартфон.

Все пак демонстрациите на технологията показват сериозен потенциал за подобряване на качеството на снимките без увеличаване на дебелината на корпуса на мобилното устройство, заради модула на камерата. Системата на Corephotonics използва две лещи с различна фокална дължина - една стандартна широкоъгълна и втора с 3х приближение. Така може лесно да приближите по-далечни обекти без загуба в качеството, тъй като не се налага да се използва цифрово приближение.

Другата полза е свързана с подобряване на снимането при слабоосветени условия чрез анализиране на пикселите от двете камери в реално време и подбирането на тези, които са най-близо до реалното изображение. Така във финалния кадър се използват само по-добрата информация от двете камери и се елиминира цифровия шум. И не на последно място двете камери позволяват допълнителен контрол върху изображенията като замъгляване на фона при портретни снимки, използване на технология за добавена реалност и ускоряване на автофокус.

http://www.engadget.com/2014/02/26/corephotonics-dual-lens-smartphone-camera/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници