Среща със Samsung Galaxy S5

Среща със Samsung Galaxy S5
A A+ A++ A

Вече ви представихме основните детайли за Samsung Galaxy S5 след премиерата в Барселона, но имаме за споделяне и галерия от реални снимки на устройството плюс кратко видео на телефона в действие. Въпреки че новият флагман в серията Galaxy S отново е с изработен от пластмаса корпус, усещането при захващане е съвсем различно от това при Galaxy S4. Това се дължи на новата текстура върху панела, която наподобява перфорирана кожа с множество малки вдлъбнатини.

Те - в допълнение на мекото на допир покритие - позволяват много по-комфортна работа с телефона. Все пак, дори и да го изпуснете в близкия басейн или локва, няма за какво да се притеснявате, тъй като телефонът е сертифициран по стандарта IP67 и може да изкара до половин час под вода на дълбочина до 1 метър. Все пак не бива да забравяте да затворите капачето на USB 3.0 порта. Не е изключено технологията за предпазване от вода да е на компанията P2i, която осигури подобно решение за телефоните на Motorola. По време на събитието Mobile Focus в неделя се похвали, че скоро ще бъде представен телефон с нейна технология, който ще може да работи и под вода, но не пожела да каже името на продукта.

Galaxy S5 е увеличил малко размерите си в сравнение с предшественика си, което се дължи и на по-големия екран, и се е сдобил с нови биометрични функции като сензор за пръстови отпечатъци в централния хардуерен бутон и дори сензор за сърдечен ритъм, поставен непосредствено до LED светкавицата. Не успяхме да изпробваме разчитането на отпечатъци, измерването на пулс става бързо - трябва да активирате конкретната опция в приложението S Health и след това да допрете за няколко секунди пръст върху сензора.

Промените в интерфейса TouchWiz също изглеждат добре дошли и той изглежда по-изчистен от предишните си издания. Все пак на места се усеща неконсистентен - например приложенията на Samsung, които вече са по-малко от преди, имат напълно различен изглед от останалите части на интерфейса и залагат на плоски опростени икони и базови цветове. В същото време менюто с настройки, което вече е представено като дълъг списък, е с друга визия.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници