Бинев: Над 50% от българите са в хуманитарна криза

Бинев: Над 50% от българите са в хуманитарна криза
Слави Бинев каза, че ситуацията, в която се намира Европа, позволява на популистки партии да се възползват от безизходицата на хората.
A A+ A++ A

Над 50% от населението на България е в хуманитарна криза, официалната безработица е над 12%, а помощите за нуждаещите се са смешни, заяви Слави Бинев на последното заседание на Европейския парламент в Страсбург по повод дебата за европейския семестър за координация на икономическите политики, свързани със заетостта и социалната политика в Годишния обзор на растежа за 2014 г.

Според евродепутата политиката на спестявания се е оказала грандиозен провал за заетостта и социалната сфера в цяла Европа, като дори Международният валутен фонд е признал този факт.

Огромна безработица в целия ЕС, орязани социални услуги, това ли е Европа на 21. век?“, попита той Мартин Шулц – председател на ЕП, Димитрис Коркулас - заместник-министър на външните работи на Гърция, председателстваща Съвета на ЕС и колегите си в пленарна зала.

Слави Бинев каза още, че ситуацията, в която се намира Европа, позволява на популистки партии да се възползват от безизходицата на хората, като им обещават многократно по-високи пенсии и заплати от реалните, а когато измамят избирателите си, неспазвайки обещанията си, обвиняват ЕС за провала си.

#Слави Бинев #Бинев #Европейския парламент #Мартин Шулц #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници