Дават Янукович на съда в Хага

Дават Янукович на съда в Хага
Виктор Янукович. Снимка: piter.tv
A A+ A++ A

Върховната рада на Украйна одобри на първо четене решение да се обърне към Международния наказателен съд с молба да привлече под отговорност Виктор Янукович и други длъжностни лица за престъпления срещу човечеството по време на мирните протести в страната, предаде БНР.

В същото време председателят на Европейската комисия Жозе Барозу призова Русия за конструктивен подход към Украйна, който да съхрани единството на страната. Барозу заяви пред Европейския парламент, че Европейската комисия вече работи с международните финансови институции за осигуряване на финансова подкрепа за Украйна.

„Отправям призив към всичките ни международни партньори, и особено към Русия, да работят конструктивно с нас, за да постигнем една единна Украйна, която може да бъде фактор за стабилността на Европейския континент и да има добри отношение и със западните, и с източните си партньори“, заяви Барозу.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия няма да се намесва във вътрешните работи на Украйна и очаква същата позиция и от другите страни.

#Виктор Янукович #Хага #Жозе Барозу #Русия #Украйна #Сергей Лавров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници