Гаук: На германците са предоставени чудесни възможности

Гаук: На германците са предоставени чудесни възможности
Гаук говори за чудесните възможности в една мила „добра страна” и призна, че той самият е бил изненадан от резултатите. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Най-главното за мен е хората в тази страна отново да осъзнаят, че живеят в една добра държава, която могат да обичат, тъй като на тях са им предоставени чудесни възможности, заяви кандидатът за президент на Германия Йоахим Гаук.

Самият Гаук беше смаян, когато пристъпи пред камерите с лидерите на коалицията, Християндемократическата партия, „Зелените“ и Свободната демократическа партия, коментира германският в. „Зюддойче цайтунг“.

Гаук говори за чудесните възможности в една мила „добра страна“ и призна, че той самият е бил изненадан от резултатите.

„Това е за мен един особен ден. Госпожо канцлер, за мен най-важното е, че ми гласувахте доверие. От всички неща, които казахте днес, най-главното за мен е хората в тази страна отново да осъзнаят, че живеят в една добра държава, която могат да обичат, тъй като на тях са им предоставени чудесни възможности“, заяви развълнуваният кандидат за президент.

Гаук призова хората от различни политически и професионални сфери отново да си върнат вярата, че разполагат със силите, които са имали и техните предци, и че трябва да повярват в себе си.

Германската управляваща коалиция избра Йоахим Гаук да замести подалия оставка държавен глава Кристиан Вулф.

Той е кандидат на опозицията и се одобрява от 54% от населението. 72-годишният пастор Гаук бе сред няколкото духовници, изиграли активна роля за свалянето на режима в бившата ГДР и обединението на двете Германии.

Формалното одобрение ще се състои от Федерално събрание в следващите седмици до крайния срок, изтичащ на 18 март.

#Германия #Йоахим Гаук #президент #Кристиян Вулф #Християндемократическата партия #Зелените #Свободната демократическа партия #канцлер #оставка #ГДР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници