Отново безредици в Атина

Отново безредици в Атина
Размириците избухнаха в момент, когато финансовите министри на държавите членки на Еврозоната се готвят да одобрят нов спасителен заем от 130 милиарда евро за затъналата в дългове страна. Снимка: occupiedlondon.org, Архив
A A+ A++ A

Хиляди гърци излязоха на протест срещу бюджетните съкращения, като протестът отново прерасна в безредици и органите на реда трябваше да се намесят.

Размириците избухнаха в момент, когато финансовите министри на държавите членки на Еврозоната се готвят да одобрят нов спасителен заем от 130 милиарда евро за затъналата в дългове страна, предаде bTV.

Докато протестиращите скандираха, премиерът Лукас Пападимос замина за Брюксел, където ще разговаря с официални представители преди срещата днес на финансовите министри от Еврозоната.

Лидерите на Германия, Италия и Гърция се надяват, че министрите ще успеят да постигнат съгласие за отпускането на средствата, но сред европейските партньори има и много съмнения, че гръцката страна ще може да изпълни всички условия, за да получи спасителния пакет.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници