Наследникът на Nokia N8 ще има оптично приближение и по-голям сензор

Наследникът на Nokia N8 ще има оптично приближение и по-голям сензор
A A+ A++ A

Nokia N8 все още остава камерафонът с най-голям фотосензор, а това, в комбинация с опита на компанията при мобилната фотография, гарантира впечатляващи резултати. През следващата пролет устройството ще стане на 2 години, което означава, че е време за ъпгрейд. Финландската компания изглежда работи по негов наследник или поне това подсказва получената от сайта Unwired View информация. Според нея новият камерафон на Nokia ще разполага с 3,5" Clear Black дисплей с WVGA резолюция и стъкло Gorilla, по-голям сензор с неустановена резолюция, процесор с работна честота 1GHz и 512MB RAM памет. Освен това ще е снабден с оптично приближение, екстра, която напоследък не се появява често при камерафоните.

Според Unwired View устройството отново ще работи със Symbian, което на пръв поглед може да изглежда странно, предвид прехода към Windows Phone. Това обаче звучи логично тъй като платформата на Microsoft все още има да наваксва по отношение на софтуера на камерата и в момента той не е в състояние да осигури поддръжка за всички функции, които е в състояние да добави Nokia. Това може да се промени с Windows Phone Apollo, но тази версия се очаква едва към края на 2012 г. Смартфона се очаква на пазара през второто тримесечие на следващата година, така, че не е изключено премиерата му да се състои през пролетта. Остава въпроса с каква версия на Symbian ще работи, тъй като засега платформата поддържа резолюции като 640 х 480 и 640 х 360 пиксела, а според слуховете телефонът ще има екран с по-висока.

http://www.unwiredview.com/2011/11/08/a-new-nokia-camera-flagship-with-optical-zoom-to-succeed-n8-this-spring-still-runs-on-symbian/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници