Върховната Рада има срок до вторник за ново правителство

Върховната Рада има срок до вторник за ново правителство
Снимка: http://business-tv.com.ua
A A+ A++ A

Председателят на Върховната Рада и временно изпълняващ длъжността президент - Александър Турчинов, даде на депутатите срок до вторник да сформират ново мнозинство и правителство на националното единство.

С постановление на Украинския парламент, председателят на Върховната Рада - Александър Турчинов, временно поема и президентските правомощия.

Леонид Кожара - министърът на външните работи на Украйна в правителството на Виктор Янукович, изчезна заедно с цялата финансова документация на министерството, предаде агенция УНИАН.

Виталий Ковалчук - заместник-председателят на партията УДАР, апелира да бъде поставен под отговорност бившият министър-председател на Украйна Микола Азаров, заради проваленото споразумение за асоцииране на Украйна с Европейския съюз.

Предложение за забрана на дейността на Комунистическата партия на Украйна и на Партията на регионите - политическата фракция на президента Янукович, внесе независимият депутат във Върховната Рада - Олег Ляшко.

Паметникът на Съветската армия в София се събуди изрисуван в цветовете на украинското знаме.

Според Николай Томенко, депутат от Върховната Рада, Украинският парламент може да назначи нов министър-председател на страната още тази вечер. За поста се борят бившата министър-председателка Юлия Тимошенко, депутатът Пьотр Порошенко и лидерът на парламентарната фракция на Баткившчина Арсений Яценюк.

В Украйна до този момент няма икономически проблеми, които да окажат отрицателно влияние върху икономиката на европейските страни, смята председателят на Европейската централна банка Марио Драги, който е на среща на финансовите министри и централните банкери на Г-20 в Австралия.

Москва ще закупи еврооблигациите на Украйна след като стане ясно кое е новото правителство в Киев, каза министърът на финансите Антон Силуанов.

Международният валутен фонд ще окаже помощ на Украйна ако Киев я потърси, каза Кристин Лагард – генералният директор на Международния Валутен Фонд, на срещата на финансовите министри и централните банкери на Г-20 в Сидни.

С решение на общинския съвет в Днепропетровск, площад "Ленин" беше преименуван на "Героите на Майдана".

Киевското биенале беше отложено за 2015 г., поради нестабилната политическа ситуация в Украйна.

Проекторезолюция за произвеждане на избори за Общински съвет и за кмет на Киев на 25 май беше внесена от депутати от партията "Свобода" във Върховната Рада.

Канада реши частично да евакуира посолството си в Киев, за да се гарантира безопасността на всички служители на посолството.

#Украйна #Върховната Рада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници