Най-иновативните компании в потребителската електроника според Fast Company

Най-иновативните компании в потребителската електроника според Fast Company
A A+ A++ A

Fast Company е от най-авторитетните американски бизнес издания, което всяка година прави класации, отличаващи най-иновативните компании в различни области на живота. Вниманието ни привлече категорията за потребителска електроника и в нея открихме някои интересни предложения. На първо място е Google заради усилията на компанията да промени начина, по който виждаме света благодарение на очилата Google Glass, и заради устройството Chromecast, което улеснява показването на съдържание върху свързания с него екран.

Второто място е за китайската компания Xiaomi заради успешния й маркетинг, издигнал я до позицията на един от най-големите производители на смартфони само за 3 години. Следва Apple заради трансформирането на мобилната и компютърната й операционна система, продажбата на още повече смартфони и добавянето на иновации като сензора за пръстови отпечатъци в iPhone 5s. Amazon са отличени заради усилията им да революционализират техническата поддръжка с таблета Kindle Fire HDX, който осигурява връзка със сътрудник на компанията за по-малко от 15 секунди.

GoPro печелят позиция в класацията заради успешната им линия от спортни камери, а LeapMotion са включени заради иновативната технология за контрол на компютър чрез жестове. Sony получава червена точка за слушането на феновете си в създаването на най-мощната си игрова конзола досега. LEGO са похвалени за предефинирането на думата игра чрез новата им серия Mindstorms EV3, а IRobot са отличени заради преоткриването на прахосмукачката (компанията е на първа позиция в класацията за роботика). Последната позиция е за Orbotix, които предлагат роботизирани играчи, управлявани през смартфон.

Всички класации можете да видите тук:
http://www.fastcompany.com/section/most-innovative-companies-2014

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници