Гласовият асистент Cortana комбинира Siri и Google Now

Гласовият асистент Cortana комбинира Siri и Google Now
A A+ A++ A

Една от очакваните функции на Windows Phone 8.1, която Microsoft все още успява да запази в тайна, е гласовия асистент Cortana, който наред с новия център за нотификации е едно от най-интересните допълнения към платформата. От The Verge идват повече детайли за работата на функцията преди официалното й представяне в началото на април. Оказва се, че тя ще замени изцяло вградената опция за търсене чрез Bing, която се стартира чрез специалния хардуерен бутон на телефоните с WP и ще действа като комбинация между Siri и Google Now.

Cortana ще се изобразява като анимирана кръгла икона с цвета на телефонната тема и подобно на Siri ще има своя индивидуалност. При търсене ще разчита на информация от услуги като Bing, Foursquare и други, за да е полезна според контекста на потребителя. Основно място в новата функция ще има Notebook - място, което позволява на потребителите да контролират до каква тяхна информация има достъп виртуалния асистент - данни за местоположението, навици, лична информация, бележки, контакти и т.н.

Услугата ще се учи от поведението на потребителите, но ще ги пита преди да запази каквото и да било в Notebook, където данните впоследствие могат да бъдат редактирани и изтрити. Cortana ще бъде и достатъчно интелигентна, за да предлага подходящи действия при откриване на определени думи в писмата - например при предложение за среща в определен час ще пита потребителя дали да създаде запис в календара. Като се базира на контекста и на други данни технологията ще може да осигурява детайли за времето, борсови индекси, указания за придвижване, ангажименти и др.

http://www.theverge.com/2014/2/20/5430188/microsoft-cortana-personal-digital-assistant-windows-phone-8-1

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници