Радан Кънев ще съди Николай Бареков

Радан Кънев ще съди Николай Бареков
Радан Кънев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В отговор на изявлението на лидера на „България без цензура“ Николай Бареков, че говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев е „член на формация, която е изцяло финансирана и спонсорирана с парите на турското неоосманистко правителство“, Кънев се закани да заведе дело срещу него.

„Няма да допусна българската демократична опозиция и нейните стотици хиляди симпатизанти и избиратели да бъдат подлагани на клеветническа кампания. По повод твърденията, че „Рамадан Кунев (Радан Кънев) забравя, че е член на формация, която е изцяло финансирана и спонсорирана с парите на турското неоосманистко правителство“, и след консултация с адвокати, симпатизиращи на ДСБ и РБ, взех решение да заведа дело за клевета срещу Николай Бареков. Предвид постоянната клеветническа кампания срещу РБ и факта, че г-н Бареков вече е осъждан за клевета, решението ми не би се повлияло от евентуално извинение. Мястото на клеветниците е извън политиката“, заяви Радан Кънев.

Конфликтът започна, след като в интервю пред Би Ти Ви Кънев обяви, че ДПС и неговият лидер Ахмед Доган са съпричастни към политическа корупция и нагнетяване на етническо напрежение. Последва светкавична реакция - коментар на Николай Бареков.

В сайта си бившия шеф на ТВ7 написа: „Кънев е „нелепо лице, представящо се за политик, което се опита да внуши в най-гледаната телевизия, че Бареков и Каракачанов са запалили етническата черга с протеста пред джамията в Пловдив“. Бареков припомня на Кънев, че февруарските протести "ви изметоха завинаги от политическата сцена, където драпате да се върнете". "Гнусните ви атаки срещу нас само показват колко силни сме станали като обществено-политическа сила и колко далече сте вие дори от 4-процентната бариера за влизане в българския парламент".

Радан Кънев коментира, че формациите, в които участва, водят битка с управляващите партии, а диалог с неговата няма.

„Демократи за силна България и Реформаторският блок водят политическа битка с управляващите партии, а не с марионетките. Политически разговор с „България без цензура“ и ВМРО ние нямаме“, коментира реакцията на Бареков Радан Кънев.


#Радан Кънев #Николай Бареков #Кънев #Бареков #Реформаторския блок #България без цензура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници