Краят на роуминга в ЕС ще увеличи драстично потреблението на мобилни услуги

Краят на роуминга в ЕС ще увеличи драстично потреблението на мобилни услуги
A A+ A++ A

Според изследване на ЕС съществуващите такси за роуминг драстично ограничават потреблението на мобилни услуги зад граница. Данните на Европейската комисия показват, че 28% от пътуващите изключват телефона си, когато отиват в друга държава, а само 8% от потребителите използват устройството си по същия начин, както и у дома.

Цели 30% от всички европейци никога не говорят, докато се намират извън границите на родината си, а броят на изпращащите SMS е незначително по-висок. При мобилния интернет цифрите са още по-стряскащи. Цели 47% от всички пътуващи никога не биха използвали мобилен интернет в чужбина. 10% биха изпращали само електронна поща, а 5% биха ползвали и социални мрежи.

Според европейската комисарка Нели Круз тези цифри са шокиращи и са основен аргумент за въвеждането на единен пазар на мобилни услуги до края на 2016, когато таксите за роуминг би трябвало да отпаднат напълно. Круз смята, че това ще доведе до увеличаване на пазара на мобилни услуги в ЕС с 300 милиона потребители, което е бройката на хората, които пътуват всяка година из различните страни от ЕС, но не ползват мобилни услуги заради прекалено високите цени.

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-152_en.htm

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници