Samsung Galaxy S5 все пак ще има сензор за пръстови отпечатъци

Samsung Galaxy S5 все пак ще има сензор за пръстови отпечатъци
A A+ A++ A

Източници на сайта SamMobile потвърждава информацията, че Samsung Galaxy S5 все пак ще разполага със сензори за пръстови отпечатъци и осигуряват детайли за начина му на работа. Противно на слуховете от последните седмици корейската компания няма да вгради сензора в екрана на телефона, а вместо това ще го имплементира в централния бутон - да, Galaxy S5 няма да е с виртуални бутони, а с познатите хардуерни.

Сензорът, който е чувствителен на влага, ще разчита отпечатъци чрез плъзване - при този метод на работа ще трябва да прекарате целия си пръст над него. При това ще трябва да притискате пръст към бутона и да го движите сравнително бързо, тъй като иначе няма да бъде регистриран отпечатък.

Според информацията технологията може да запише до 8 отпечатъка, а освен това има опция към всеки от тях да бъде асоциирана различна задача или приложение. Добавени са специален личен режим и защитена папка, които могат да се отворят само чрез пръстов отпечатък. В тях могат да бъдат скрити лични приложения, съдържание, уиджети и т.н. С отпечатък ще е възможно и вписването в различни сайтове вместо да се въвежда парола.

http://www.sammobile.com/2014/02/17/explained-samsungs-implementation-of-the-fingerprint-sensor-on-the-upcoming-galaxy-s5/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници