Местан иска преразглеждане за езика в предизборните кампании

Местан иска преразглеждане за езика в предизборните кампании
„Все още не е късно НС да преосмисли решението си за текста, който предизвика всички тези оценки“, посочи Местан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на ДПС Лютви Местан прикани депутатите да преосмислят решението си за текста, който отхвърлиха и който даваше възможност предизборните кампании да бъдат и на чужд език, с превод на български.

„Все още не е късно НС да преосмисли решението си за текста, който предизвика всички тези оценки“, посочи Местан.

„Колегата Хасан Хафъзов спомена само 4 имена на осъдени - до един български граждани, родени в България“, каза лидерът на ДПС Лютви Местан по повод скандалното изказване на депутата от неговата партия.

„Предполагам, че някой в емоционален пристъп прави неизбежната съпоставка, връзка между Осман и Ахмет Давутоглу – политици от други държави. Но колегата поясни, че говори за български граждани. При единия сгреши, че е от с. Искра, а той от с. Иглика, а другият - Нури Адана, е човекът, който изкара 24 години по политически затвори и е известен като българския Нелсън Мандела. Срещу него ли е протестът на ГЕРБ? Тези хора заплатиха със собствената си несвобода да живеем в демократична България“, коментира Местан.

#ДПС #предизборна кампания #нов Изборен кодекс #Лютви Местан #Хасан Хафъзов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници