Windows и Windows Phone може да поддържат и приложения за Android

Windows и Windows Phone може да поддържат и приложения за Android
A A+ A++ A

Microsoft обмисля нова стратегия за подобряване на позициите си на мобилния пазар и тя включва Android. Това подсказват източници на The Verge, които твърдят, че американската компания разглежда сериозно възможността да добави поддръжка за приложения за Android в Windows и Windows Phone. Плановете все още са в начална фаза и не е ясно дали ще се осъществят, но в Microsoft има хора, които смятат, че е добра идея да добавят приложения за най-популярната мобилна платформа в Windows и Windows Phone Store, докато други мислят, че този ход може да доведе до унищожаването на платформата Windows.

Компанията може и да иска да осигури достъп до приложения за Android и контролира разпространението им през своите магазини, но няма намерение да поддържа допълнителна платформа. За тази задача може да се обърне към допълнителен партньор, предполага The Verge. Кандидати за това са Intel, които вече подкрепят проект за създаване на компютри с Android и Windows, и софтуерната компания BlueStacks, която от няколко години осигурява решение за използване на приложения за Android под Windows.

Основната цел на Microsoft с този ход е да попречи на потребителите да се обърнат към хардуер с Android, а вместо това да ги изкуши да изберат нейни услуги и продукти с Windows с обещанието, че дори и с тях те също ще получат достъп до софтуер за популярната мобилна платформа на Google. Първите резултати от евентуално решение в полза на тази идея едва ли ще видим преди 2015 година, но новия шеф на Microsoft вече заяви, че ще насочи усилията си към мобилната сфера и най-вероятно ще е склонен да рискува ако това е от полза за позициите на компанията.

http://www.theverge.com/2014/2/12/5404098/microsoft-considering-android-apps-on-windows

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници