Защо, г-н премиер…?

Защо, г-н премиер…?
A A+ A++ A

„Защо търговските вериги купуват вносни стоки през български търговци, а не директно? Това ми намирисва на заобикаляне на ДДС“, попита българският премиер Пламен Орешарски, цитиран от dnevnik.bg.

Аз обаче си мислех, че министър-председателят не задава въпроси, а напротив – дава отговорите, иначе заради какво е станал премиер, иначе щеше да е „прост репортер“, както казваше една видна столична журналистка!

„Търговски вериги не представят своите годишни отчети в Агенцията за вписванията“, пък твърди вицепремиерът Даниела Бобева... Ама, чакайте малко, премиерът ни пита защо някой си внасял нещо не по правилата, вицепремиерът пък констатира нещо, което е закононарушение…!

Но не е ли работа именно на правителството да създаде такива разрешителни и забранителни режими, или поне да ги инициира, при които подобни въпроси и констатации да не са актуални в публичното пространство, а да се решават там, където му е мястото – по административен път…!?

В противен случай аз не мога да отговоря на премиера, защото нито знам защо е така, още по-малко пък зависи от мен това да е именно по този начин.

Колкото до вицепремиера... Ами намерете начин да накарате търговските вериги да представят своите годишни отчети в Агенцията за вписванията, а ако не знаете как, попитайте, все някъде ще знаят как…!

#репортер #вписвания #отговори #въпроси #Даниела Бобева #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"