По пътя на глупостта тръгват актьорите от „Сълза и смях“

По пътя на глупостта тръгват актьорите от „Сълза и смях“
A A+ A++ A

Зад глупостта и удобствата й застават тази вечер актьорите на театър „Сълза и смях“ в премиерата на пиесата „Глупаци“ от Нийл Саймън.

„Ако никой никога не поема рискове, Микеланджело не би нарисувал Сикстинската капела“, съветва Нийл Саймън и риска поема режисьорът Александър Беровски, като се впуска в реализация на текста не само с помощта на професионални актьори, но и със студенти от НАТФИЗ и бъдещи кандидати за НАТФИЗ от младежката формация „Студията“.

Пиесата увлича с историята на млад учител, който попада в обществото на родените глупаци. Овчар не помни имената си. Пощальон бърка адресите. Търговец продава цветя вместо риба. Учителят се влюбва в София, която вече е на 18, а все още не се е научила да сяда. Моралът в историята отсъства, но ни кара да се замислим кои са глупаците в действителност? Не сме ли ние самите?

Ето какво казва Робърт Редфорд за драматурга Нийл Саймън: „Според някои хора той е най-успешният драматург след Шекспир. Единствената разлика между тях е, че Нийл Саймън е по-продуктивен и продължава да пише“.

Следващото представление на „Глупаци“ е на 27 февруари.

#премиера #Сълза и смях

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници