HTC с малка печалба за последното тримесечие на 2013, обещава по-евтини телефони

HTC с малка печалба за последното тримесечие на 2013, обещава по-евтини телефони
A A+ A++ A

HTC публикува финансовите си резултати за дейността през последното тримесечие на миналата година и те показват нов спад в продажбите на годишна база. За периода компанията отчита приходи от 42,9 милиарда тайвански долара, което е с 28% по-малко от полученото през последното тримесечие на 2012 г. Като цяло тайванците отчитат 0,31 милиарда тайвански долара (10,9 милиона щатски долара) нетна печалба, което е положителна промяна в сравнение с предходните отчетни периоди на миналата година. Въпреки това компанията очаква началото на тази година да бъде трудно с допълнително редуцирани приходи и дори нетна загуба от дейността.

Каква е стратегията на HTC за справяне с това? Според изявление на Шер Уанг пред Reuters компанията възнамерява да увеличи предлагането на модели от среден и нисък клас, а проблем през миналата година се е оказало прекаленото фокусиране върху моделите от висок клас. Въпреки че те са били приети много добре, по този начин компанията е пропуснала възможностите за ръст в средния клас, който се радва на най-голяма популярност в пазари като Китай.

Според главния финансов мениджър на HTC Чанг Чиа-Лин компанията ще продава на по-ниски цени в сравнение със сегашните си смартфони от среден и нисък клас - ще предлага модели в ценовия диапазон 130-150 долара на всички пазари, на които действа. Все пак HTC няма да се включи в най-евтиния пазарен сегмент. В допълнение, тайванците виждат слабости и в маркетинговата си стратегия и се канят да комуникират по-добре с потребителите.

http://www.reuters.com/article/2014/02/10/us-htc-strategy-idUSBREA180XG20140210

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници