4 години затвор за бившия шеф на „Софийски имоти“

4 години затвор за бившия шеф на  „Софийски имоти“
Четири години затвор за бившия управител на „Софийски имоти“ Тошко Добрев постанови състав на Софийския градски съд. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Четири години затвор за бившия управител на „Софийски имоти“ Тошко Добрев постанови състав на Софийския градски съд.

Софийски градски съд осъди на 4 години затвор Тошко Добрев по второто от делата за „Софийски имоти“, което приключи на първа инстанция в съда, предаде БГНЕС.

Председателят на съдебния състав – съдия Иван Коев, е подписал присъдата с особено мнение.

„Не знам дали чухте – съдията докладчик е с особено мнение, т.е. са ме осъдили съдебните заседатели. Не знам дали има друг такъв случай“, каза Тошко Добрев, според когото присъдата е абсурдна.

Той бе осъден за това, че е заменил имоти срещу 26 коли и бе оправдан по другото обвинение за длъжностно престъпление.

„Това са 26 автомобила срещу имоти, които Общинският съвет е гласувал“, заяви Добрев и продължи:

„Той ги е определил. Казал е, че оценител трябва да определи цената, и всички коли са отишли в общината. И двете сделки са сделки на общината“, коментира Добрев.

Той е категоричен, че щета няма, защото договорът е един, оценките са правени към договора, а след това едната част от тях е изповядана по-късно, тъй като два от автомобилите още не са минали през митница.

4-те коли, които вече са били налични, пък са предадени на общината. Той обясни, че тези коли са дадени на 24-те райони кметове и замяната е гласувана от СОС.

СГС оправда останалите петима подсъдими по делото. Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана.

На 13 януари по първото от делата за „Софийски имоти“ състав на Софийски градски съд осъди Тошко Добрев на 4 години лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието и го лиши от правото да заема държавна или обществена длъжност, свързана със стопанско управление, в срок от 7 години.

Тошко Добрев бе осъден за това, че в качеството си на изпълнителен директор на „Софийски имоти“ ЕАД, в периода 12.12.1999 г. – 25.01.2000 г., умишлено не е положил достатъчно грижи за управление на повереното му имущество.

При увеличаване на капитала на търговско дружество „Симитра 1“ АД Добрев е апортирал в дружеството три недвижими имота в нарушение на решение на Столичния общински съвет относно пазарната цена на имотите, от което са последвали значителни щети за „Софийски имоти“ ЕАД. Същите са в особено големи размери - над 340 000 лева.

#СГС #„Софийски имоти“ #Тошко Добрев #Добрев #дело #присъда #Софийски градски съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници