Сони излиза от пазара на настолни компютри

Сони излиза от пазара на настолни компютри
Сони уточнява, че предприетите мерки за реорганизация ще наложат съкращаването на 5000 работни места, от които 3500 в чужбина. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Японският електронен гигант Сони съобщи, че продава отдела си за настолни компютри на японски фонд поради нерентабилност и се оттегля от пазара, на който стъпи преди почти 20 г.

Компанията предупреди, че очаква голяма загуба на годишна основа от 110 млрд. йени (810 млн. евро) вместо печалба от 30 млрд. йени заради слабите продажби на част от електроуредите й и разходите по преструктурирането.

Сони уточнява, че предприетите мерки за реорганизация ще наложат съкращаването на 5000 работни места, от които 3500 в чужбина.

Макар че продажбите на японската компания в първите девет месеца нараснаха с 16% до 5,901 трилиона йени (44 млрд. евро), чистата печалба достигна 11,17 млрд. йени (81,4 млн. евро), а оперативните печалби се повишиха със 70% до 140 млрд. йени (10,2 млрд. евро), тя признава, че все още се намира в труден етап, който изисква радикални мерки, включително продажба на отдела за настолни компютри.

#Сони

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници