КНСБ: 99% от мерките на работодателите са скандални

КНСБ: 99%  от мерките на работодателите са скандални
Намираме 99% от мерките на работодателите за скандални и неприемливи, заявиха от КНСБ. Снимка: www.spekulanti.com
A A+ A++ A

„Намираме 99% от мерките на работодателите за скандални и неприемливи, единствено приемаме идеята им за създаването на специализирани трудови съдилища“, посочи президентът на КНСБ Пламен Димитров и допълни, че в следващите дни ще координира позицията си с другата работническа организация КТ „Подкрепа“, предаде btvnews.bg.

КНСБ постави ултиматум на правителството да изтегли радикалните предложения на бизнеса за промени в трудовото законодателство. „В противен случай синдикатът ще напусне Националния съвет за тристранно сътрудничество“, заплаши Димитров след извънредно заседание на Изпълнителния комитет на синдиката.

28-те мерки за намаляване на административната тежест, предложени от Стопанската камара, взривиха синдикатите. Сред тях са намаляване на годишния отпуск на жените в майчинство, забрана за полагане на извънреден труд, премахване на допълнителното възнаграждение за клас прослужено време, както и обезщетението, което се дава, когато работник достигне пенсионна възраст и бъде освободен.

#Пламен Димитров #КНСБ #синдикат #сътрудничество #Подкрепа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници