Русия и Украйна са против външна намеса в Киев

Русия и Украйна са против външна намеса в Киев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Външните министри на Русия и Украйна Леонид Кожара и Сергей Лавров са на мнение, че не трябва да се допуска външна намеса в процеса на мирното урегулиране на ситуацията в Киев и други градове на Украйна.

„По време на международен форум беше отделено особено внимание на обсъждането на вътрешнополитическата ситуация в Украйна. В този контекст бе подчертано, че е недопустима всякаква външна намеса в процеса на мирно урегулиране на ситуацията в страната и бе отбелязана необходимостта да се уважи правото на украинците да решават самостоятелно въпросите, касаещи развитието на страната им", се казва в съобщение украинското външно министерство, цитирано от "Фокус".

В същото време в Киев започна да тече 15-дневният срок, в който протестиращите трябва да напуснат барикадите.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери се срещна с лидерите на украйнските протести.

„Мнозинството украинци искат да живеят свободно в сигурна и просперираща държава. Те се борят за правото да се асоциират с партньори, които да им помогнат да осъществят тези свои цели. Те решиха, че бъдещето им не трябва да зависи от волята само на една държава. Съединените щати и Евросъюзът застават зад народа на Украйна в тази битка", заяви Кери.

#Джон Кери #Украйна #Киев #Леонид Кожара #Сергей Лавров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници