Станишев: АБВ ни пречат

Станишев: АБВ ни пречат
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Това, което се случи с АБВ, по същество обслужва нашия политически опонент. Няма да постигнат този резултат, който очакват, но пречат на нас.", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция след Националния съвет на партията.

„Всеки един глас, който се дава на политическа сила, различна от нашето семейство, фактически обслужва нашия основен опонент в Европа и в България. Имаме мисия, която не сме изпълнили тук, в България. Европейските избори са натоварени с контекст и смисъл по-голям, отколкото чистата бройка кой колко евродепутати ще вкара. Смятах за мое задължение да направя за пореден път това обръщение към членове на БСП, които застават зад тази нова млада партия. Помним 2007 г. европейските избори, когато БСП се явихме с три листи. 60 000 леви гласа бяха разпилени и това даде възможност ГЕРБ да бъдат с 5000 гласа над БСП", допълни Станишев, цитиран от "Фокус".

„Сталинизъм, инквизиция и какво ли не нямат нищо общо с духа на дискусията, която се проведе. БСП не е наказателен взвод. Единственият човек, който имаше смелостта да се появи пред своите колеги от Националния съвет, беше Росица Янакиева. Кметицата на Перник показа повече характер от много други. Призовах всички да дойдат и да споделят своите виждания", заяви Станишев.

"Не вземаме това решение с лека ръка. Смятах за мое задължение като лидер на БСП преди два дни да направя за пореден път това обръщение към членове на БСП, които застават зад тази нова политическа формация, която беше наречена нова млада политическа партия, каквато по същество е. Хубавите приказки, добрите намерения се разминават със субективната реалност", заяви Станишев.

#БСП #АБВ #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници