БСП и ДПС спряха избора на главен съдебен инспектор

БСП и ДПС спряха избора на главен съдебен инспектор
A A+ A++ A

БСП и ДПС са внесли проект за решение за прекратяване на процедурата по избор на главен инспектор на Инспектората на Висшия съдебен съвет, съобщи в. "Труд".

Предложението е подписано от зам.-шефката на парламента Мая Манолова и председателя на правната комисия в Народното събрание Четин Казак.

Мотивът на управляващите е, че в обществото се създава усещане за предрешен избор заради факта, че Веселина Тенева от Върховния административен съд (ВАС) е единственият кандидат. Тя беше предложена от Манолова и председателя на правната комисия в НС Четин Казак (ДПС).

"Заради краткия срок, многото обществени обвинения, исканията за по-прозрачна процедура и забележката на ЕК решихме да прекратим тази процедура и да стартираме нова, за да няма съмнение, че някой е предрешил кой ще бъде следващият шеф на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС)", обясни зам.-председателят на НС.

ГЕРБ отказаха да пуснат и свой кандидат.

На 29 януари депутатите ще дебатират по проект на решение за прекратяване на процедурата за избор на главен инспектор в Инспектората към ВСС.

#БСП #ДПС #Мая Манолова #Веселина Тенева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници