Русия няма да преразглежда споразуменията с Украйна

Русия няма да преразглежда споразуменията с Украйна
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Русия няма намерение да преразглежда финансовите и енергийни споразумения с Украйна, ако опозицията дойде на власт.

На пресконференция в Брюксел след срещата на върха ЕС-Русия, Путин заяви, че за Украйна няма "политически различия", а "доминира икономическият интерес", пише "Фокус".

Путин напомни, че Русия е водила конструктивен диалог с Украйна по времето на управление на Юлия Тимошенко.

Путин заяви, че Москва е предложила заем от 15 милиарда долара на Киев и увери, че Русия "иска да е сигурна, че ще си върне парите".

Президентът на Европейския съвет Херман ван Ромпой и председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу защитиха споразумението за асоцииране с ЕС, което Украйна отказа да подпише в края на ноември под натиска на Русия. Те обявиха, че ЕС и Русия са решили да създадат "двустранни консултации" на ниво експерти, които да анализират "икономическите последици" от споразумението за Русия – от автомобилната индустрия до санитарните норми.

Във връзка с Украйна Путин отхвърли всякаква външна намеса, като заяви, че визитите на чуждестранни пратеници разпалват безредиците в бившата съветска република.

"Мисля, че колкото повече са посредниците, толкова повече са проблемите. Русия никога няма да се намеси. Мисля, че украинският народ е способен сам да разреши това положение.", заяви Путин. "

#Владимир Путин #Украйна #Русия #Херман Ван Ромпой #Жозе Мануел Барозу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници