Адемов: Има проблем с изплащането на заплати

Адемов: Има проблем с изплащането на заплати
Министърът учочни, че подкрепя идеята да се търсят възможности за гарантиране на вземането на трудовото възнаграждение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Очевидно е, че проблем с изплащането на трудовите възнаграждения има. Въпросът е по какъв начин да го решим, заяви министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Тристранката обсъжда проекта на закон за изменение и допълнение на Кодекса на труда, съобщи „Стандарт нюз“.

„Само за 2013 година задълженията на работодателите към работниците в страната възлизат на около 69 милиона лева“, коментира Адемов.

Министърът учочни, че подкрепя идеята да се търсят възможности за гарантиране на вземането на трудовото възнаграждение, но има забележки във връзка с текстовете – такива, каквито са предложени от „Атака“.

„Въпреки че в момента работодателите могат законно да плащат на своите работници и служители 60% от брутното им възнаграждение, те не могат да плащат по-малко от минималната работна заплата“, припомни още той.

#Хасан Адемов #Адемов #заплати #Кодекса на труда #Тристранката #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"