Ром за пример

Ром за пример
A A+ A++ A

Ромите са редовният ни лош пример за всичко – крадат от карфица до слон и ни съсипват имижда в целия свят. Дори когато излезе информация, че български гражданин е направил свръхсложна схема за източване на банкомати в САЩ, „компетентите“ от интерент форумите заподозряха, че е ром.

Ромът от хасковското село Криво поле удари джакпота от 7 млн. евро от тотото в Гърция през септември. Мъжът изкарвал прехраната си в южната ни съседка в оранжерия и от просия. С подхвърлена милостиня от 5 евро човекът си купил фиш и станал милионер. Вместо да стане хайлайф звезда и да тръгне да обикаля медиите като палячо, каквато е практиката на средностатистическия български новобогаташ, човекът решил да помага. Той изпратил в родното си Криво поле два ТИР-а с хранителни продукти, купил банички за децата от местното училище за цяла година, дал пари да се циментира черният път до църквата, искал да направи и навес на гробищата, където да се отдава последна почит на починалите местни. Милионерът купил и два трактора, за да обработва земята.

Решението на този ром да помогне на хората от селото, които тънат в мизерия, е съвсем естествено. И все пак изглежда странно. Просто защото на никой друг не му хрумва да го прави.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"