Цецка Цачева: Новият Изборен кодекс служи на БСП

Цецка Цачева: Новият Изборен кодекс служи на БСП
Представяте ли си какви местни избори ни чакат. От така разписаните правила те могат да излизат в почивка по 2 часа на ден, даде пример Цачева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият председател на парламента Цецка Цачева се обяви срещу промените в Изборния кодекс.

„Тази остра реакция не е от вчера, а от начина, по който беше сформирана времената комисия по изработването на новия проект на Изборния кодекс. Нито един от народните представители на ДПС, „Атака“ и ГЕРБ не са го подписали този проект. Има съществени различия между вижданията на двете големи парламентарни групи за това какво трябва да се случи“, каза Цецка Цачева пред Нова телевизия.

Тя твърди, че с промените в Изборния кодекс само една политическа сила ще спечели изборите.

„Миналата седмица Сергей Станишев обяви, че ще изоре земята, но ще спечели изборите“, аргументира се тя. По думите й средство за тази оран е Изборният кодекс.

Според нея в текстовете, които регламентират изборите за общински съветници и кметове, сега се предвижда кандидатът да не излиза в отпуск, както е в момента.

„Представяте ли си какви местни избори ни чакат. От така разписаните правила те могат да излизат в почивка по 2 часа на ден“, даде пример Цачева.

#Цецка Цачева #Цачева #Сергей Станишев #БСП #Изборен кодекс #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници