Протестиращи превзеха правосъдното министерство в Киев

Протестиращи превзеха правосъдното министерство в Киев
Протестите в Киев продължават с пълна сила. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестите в Киев продължават с пълна сила. Участниците в масовите безредици в украинската столица са превзели една от сградите на правосъдното министерство, за да се стоплят и да пренощуват там, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение на министерството на вътрешните работи на страната.

„Когато органите на реда са помолили да влязат в сградата, за да огледат мястото, близо 50 младежи с маски и шлемове, въоръжени с дървени и метални прътове, категорично са отказали това да се случи. При това те са заявили, че са влезли в сградата за да се сгреят и да останат за нощта”, съобщават властите.

По-рано милицията задържа 116 души, заподозрени за участие в масовите безредици на улица „Грушевский” в центъра на столицата.

Властите съобщават, че 18 милиционери са пострадали по време на опитите на активисти да завземат сградата на областната администрация в украинския град Днепропетровск. Задържани са близо 40 радикално настроени поддръжници на опозицията. По данни на милицията, двама служители на реда са били намушкани.

#Киев #Украйна #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници