NTT DoCoMo отлага пускането на смартфони с Tizen

NTT DoCoMo отлага пускането на смартфони с Tizen
A A+ A++ A

Японският оператор NTT DoCoMo замрази плановете за пускане на смартфон с операционната система Tizen в рамките на 2014. Говорител на NTT Docomo e пояснил, че според компанията сега не е правилният момент за налагането на нова операционна система и че на японския пазар към момента няма място за три такива. Той твърди, че дори пускането на iPhone в мрежата на оператора не е довело до сериозно увеличение на продажбите на смартфони като цяло.

В същото време стана ясно, че на практика японците дори при добро желание няма да има какво да представят на своите клиенти, защото от Samsung все още не са готови с първия си смартфон с Tizen. Според източници от корейския гигант към момента има сериозно закъснение на разработката и плановете за пускането на устройството в Корея и Русия през първото полугодие са под въпрос.

До момента от Samsung твърдяха, че ще представят първия смартфон с Tizen на събитие на мобилния конгрес на 23 февруари, но междувременно зачестиха индикациите, че това няма да се случи. Към момента няма яснота какво точно е предизвикало закъснението в предварителния график, но е твърде възможно да има проблеми със самата операционна система Tizen.

http://www.engadget.com/2014/01/17/japanese-carrier-says-its-not-the-right-time-for-samsungs-ti/
http://www.tizenexperts.com/2014/01/samsung-confirms-that-its-tizen-device-is-delayed/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници