Microsoft предложи на клиентите си да пази данните им извън Щатите

Microsoft предложи на клиентите си да пази данните им извън Щатите
A A+ A++ A

Във връзка с последните скандали около шпионската дейност на американските тайни служби Microsoft предложи на своите чуждестранни клиенти безпрецедентно в историята на компанията решение. Компанията от Редмънд от днес предлага на тези, които не живеят в САЩ, възможността техните данни да се съхраняват на сървъри, които се намират извън територията на страната.

Естествено, това само по себе си не предлага пълна гаранция за сигурността на данните, но добавя допълнителен елемент на защита, защото сървърите няма да се намират на територия, която е под американска юрисдикция, и по този начин агентите на тайните служби на САЩ ще трябва да нарушават чуждестранни закони и да рискуват международни скандали, ако искат да продължават с дейността си.

Както е известно, в последните месеци гръмнаха няколко сериозни скандала, след като бе разкрито, че американски агенти са шпионирали интернет трафика на граждани на Бразилия и на Европейския съюз, като са прониквали в техните акаунти в облачните услуги на Microsoft, Google и Yahoo. За момента няма информация дали от Google и Yahoo възнамеряват да последват примера на Microsoft.

http://www.theverge.com/2014/1/22/5335434/microsoft-offers-overseas-data-storage-in-response-to-nsa-concerns

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници