Nokia е продала 8,2 милиона смартфона Lumia за тримесечието

Nokia е продала 8,2 милиона смартфона Lumia за тримесечието
A A+ A++ A

Nokia публикува финансовите си резултати за последното тримесечие на миналата година, но първоначално не разкри какви са продажбите на смартфоните Lumia за периода, тъй като заради продажбата на подразделението си за телефони на Microsoft те попадат в графа "Прекратени дейности". По-късно обаче компанията сподели, че за тримесечието са продадени 8,2 милиона смартфона, което е по-малко в сравнение с предходното (8,8 милиона броя), но с 86% повече за година. През цялата 2013 година продажбите са били 30 милиона, което е със 126% повече в сравнение с 2012 г.

Като цяло мобилното подразделение на Nokia e на загуба за последното тримесечие от 198 милиона евро и на Microsoft със сигурност ще им се наложи да поработят, за да подобрят позициите на Windows Phone 8. Nokia потвърди, че сделката с американската компания се очаква да бъде завършена до края на първото тримесечие на годината.

Иначе за периода финландците са с оперативна печалба от 274 милиона евро, 243 милиона от които идват от NSN. Подразделението за карти HERE е с печалба 18 милиона, а отделът, който се грижи за лицензиране на интелектуалната собственост на компанията, е с печалба от 65 милиона евро. Последните две заедно с NSN ще са в основата на бъдещето на компанията след приключване на сделката с Microsoft.

http://press.nokia.com/2014/01/23/nokia-corporation-q4-and-full-year2013-interim-report/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите