Борисов: Станишев да признае, че спирането на ACTA е наш успех

Борисов: Станишев да признае, че спирането на ACTA е наш успех
Премиерът заяви, че евродепутатите на ГЕРБ в Европейския парламент ще гласуват против споразумението. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нашето законодателство е хармонизирано, добро и достатъчно ефективно, за да се налага да подписваме подобни споразумения.

Това каза премиерът Бойко Борисов на заседанието на правителството по повод споразумението АСТА (Anti-counterfeiting Trade Agreement или Търговско споразумение против фалшифицирането), предаде агенция „Фокус“.

„Това решение не е както някои побързаха да го изкоментират - изчакване да видим какво ще направят другите, за да се съобразим; то е заявяване на нашата позиция и ние тази позиция ще трябва да я отстояваме и защитаваме в Брюксел пред колегите ни“, каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

„Вероятно тази ни позиция ще бъде критикувана от международни организации и национални. Надявам се, тогава колегите от опозицията да нямат претенции по тази тема“, каза още министърът.

„И надявам се, тогава с г-н Станишев да отчетем, че успехът ни е общ, както той самият казва, и тогава да не се скрие. Спирането на АСТА е наш успех, това ще си го запазя, и се надявам, когато ни атакуват от другата страна, той да застане до нас да каже, да, това е наш общ успех“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът заяви, че евродепутатите на ГЕРБ в Европейския парламент ще гласуват против споразумението.

Янаки Ганчев, председател на Асоциацията на потребителите на телекомуникации и интернет услуги, посочи, че от асоциацията са доволни от решението на правителството.

#АСТА #Anti-Counterfeiting Trade Agreement #Търговско споразумение против фалшифицирането #Бойко Борисов #премиер #министър-председател #Брюксел #Трайчо Трайков #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Станишев #ГЕРБ #Европейския парламент #Янаки Ганчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници