Надежда Нейнски: Тройната коалиция и ГЕРБ рушат имиджа ни

Надежда Нейнски: Тройната коалиция и ГЕРБ рушат имиджа ни
Докладът на ЕК по Механизма за сътрудничество и проверка е остро критичен за България, заяви Нейнски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Докладът на ЕК по Механизма за сътрудничество и проверка е остро критичен за България. Той отразява обективно ситуацията за период от година и половина - време, в което страната бе управлявана от три правителства - това на Борисов, на Марин Райков и на Орешарски, заяви евродепутатът Надежда Нейнски.

„Проблемите с неефективната работа на съдебната система, с корупцията на високо ниво и с организираната престъпност отново са в основата на повечето критики в доклада. Визирани са всички скандали със сериозен обществен отзвук – сформирането на ВСС, назначението на шеф на ДАНС, процедурите по изработване на новия НК, нерегламентираното подслушване“, коментира Нейнски.

Според нея 14 години след като България започна преговори за присъединяване с ЕС с равен старт, ясен знак за доверие в аванс от страна на европейските партньори, днес е налице видима тенденция за загуба на доверие.

„От 2001 година насам на практика партиите на статуквото - Тройната коалиция и ГЕРБ, съзнателно рушат европейския авторитет на България и отнемат перспективата на младото поколение“, заяви още Надежда Нейнски.

#Надежда Нейнски #Нейнски #тройната коалиция #ГЕРБ #ЕС #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници