Станишев: Тежка политическа грешка на Първанов

Станишев: Тежка политическа грешка на Първанов
„И аз, и Първанов, и Калфин нямаше да постигнем и една десета от това, което сме постигнали като политици, без тези десетки хиляди хора, които гласуват за БСП“, посочи Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Георги Първанов допусна тежка политическа грешка“, заяви председателят на БСП Сергей Станишев.

„Първанов беше казвал няколко пъти, че първо, няма да се връща в БСП, после каза, че ще се занимава с академия за млади политици. Когато приключи мандата, каза „връщам се в БСП“, и грубо казано, ми предложи „отивай в Брюксел, аз поемам партията“. Но ние сме продукт на БСП“, посочи Станишев.

„И аз, и Първанов, и Калфин нямаше да постигнем и една десета от това, което сме постигнали като политици, без тези десетки хиляди хора, които гласуват за БСП, работят в кампаниите. Всеки, който смята, че е по-голям от БСП, е абсолютно загубен“, коментира Сергей Станишев.

„Чух коментар от Ивайло Калфин, че БСП е в истерия, че реагира неадекватно. След миналия вторник говорих със стотици социалисти – масово беше споделено, че има разочарование. И аз лично съм разочарован от това решение на Ивайло Калфин. Всички сме работили за неговите кампании, той е успешен евродепутат. Смятам, че неговото място е в нашите листи, казал съм му го. Има неразбиране“, каза още Станишев.

„И Първанов, и Петков няма как да не са си направили сметката, че това е удар срещу БСП. Това е опит да се отнеме първото място на БСП. В 2007 г. „Коалиция за България“ се яви с три листи, в едната БСП, в другата социалдемократи, в третата – комунисти. Почти 60 хил. гласа отидоха в канала. Борисов с 5000 гласа преднина обяви, че е победител. Сега има подобен риск. Но в БСП има и мобилизация от това нещо. Хората са разочаровани, разгневени дори, и са мотивирани“, отбеляза лидерът на БСП.

#АБВ #БСП #Сергей Станишев #Георги Първанов #Ивайло Калфин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници