Плевнелиев: Сблъсък на идеи, а не на граждани и автобуси

Плевнелиев: Сблъсък на идеи, а не на граждани и автобуси
Първите две години от моя мандат преминаха под знака на особено големи предизвикателства, заяви президентът Плевнелиев. Снимка: skandalno.net
A A+ A++ A

„Първите две години от моя мандат преминаха под знака на особено големи предизвикателства, с които се сблъскахме за първи път в нашата най-нова демократична история. Бяхме свидетели на опит да се сблъскат не идеите, а гражданите и автобусите, както и за изкуствено налагане на разделение на обществото“, каза президентът Росен Плевнелиев при отчета на втората година от встъпването му в длъжност, предаде агенция „Фокус“.

„Беше година на масови протести, три правителства, два парламента и силен миграционен натиск. Безспорно 2013 г. е годината на гражданското общество в България“, заяви държавният глава. „Митът, че политическата класа в България трябва да бъде изметена, че е необходима коренна промяна в системата и рестартиране, е особено опасен.

Решението за България не е през нова доза революции, месии и популисти, а чрез работещи институции“, каза още президентът. Според него България има нужда не от политици, които обещават всичко и са велики оратори, а които подсилват и надграждат институциите в демократичната държава,“, обясни президентът Росен Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #България #класа #популисти #Парламент #правителства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници