Много лидери, малко личности

Много лидери, малко личности
A A+ A++ A

На политиците вляво им се привидя лидерска битка между Станишев и Първанов като причина за разцеплението в БСП. Опасността от загуба на гласове е по-важна от простия факт, че личността на онези, които ще ни представляват в Европа, е по-важна от това от коя партия идват.

Лидерът на БСП Сергей Станишев обеща сурови партийни наказания за онези, които подкрепят Ивайло Калфин, който реши да се включи в листите на АБВ за евровота. Според него решението на Калфин е глупаво и тежка политическа грешка, която обслужва основните опоненти от ГЕРБ и издава политическа шизофрения.

В същото време лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини БСП, че има пръст в пускането на информация за негова среща с Георги Първанов и Румен Петков, по време на която са се уговаряли как да вземат властта.

Вдясно пък съзряха конспирация. Според тях социалистите наужким се разделят, за да вземат повече гласове, а след изборите ще си се обединят отново.

Преди близо 113 години един от лидерите на конституционализма и демокрацията у нас Петко Каравелов написа: „В България има повече партии, отколкото трябва. Това е причина за много злини“.

Има и твърде много лидери. Личностите са малко.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"