Станишев: Кризата не е решена в резултат на дясна политика

Станишев: Кризата не е решена в резултат на дясна политика
В резултат на дясна политика кризата не е решена, смята Сергей Станишев. Снимка: www.bulgaria-news.bg
A A+ A++ A

„В резултат на дясна политика кризата не е решена. Тя си остава системна, остра, с безпрецедентна безработица, с огромно обедняване и раздалечаване в Европа, във всяка една страна по отделно, между бедни и богати, и в ЕС като цяло, между страните, които икономически са по-силни, по-устойчиви и страните, които са в по-тежка криза“, заяви по време на провеждащото се в неделя в Пловдив национално съвещание на БСП лидерът на партията Сергей Станишев, съобщиха от пресцентъра на партията, предаде "Фокус".

„Предстоят европейски избори, които имат своето национално, но много по-голямо европейско измерение и значение. Знаете, БСП винаги е била партия, която е имала позиции в социалистическото движение в Европа“,з аяви председателят на БСП. „Това, което се случва през последните години в целия Европейски съюз, всъщност е ревизия на европейския социален модел.

Негов демонтаж с мотива световната икономическа и финансова криза. Тази ревизия се дължи на това, че в цяла Европа след 2009г, доминираха десни правителства, дясна политика на ЕП и ЕК“, каза още Станишев. Според него трябва да помним това, за да осъзнаем много ясно, че предстоящите европейски избори ще определят в много голяма степен, накъде ще върви ЕС, каква политика ще произвежда и налага и на европейско ниво, и на страните членки.

На провеждащото се днес Национално съвещание участват още: Министрите Драгомир Стойнев, Кристиян Вигенин, Ангел Найденов; Председателят на НС; зам.-председателят на НС Мая Манолова; членове на ИБ на НС на БСП; председатели на областните и общински структури на партията и други.

#Сергей Станишев #Вигенин #Найденов #Манолова #Пловдив #ЕС #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници