Али Ходжа: Медиите ни осъдиха, да им се връща

Али Ходжа: Медиите ни осъдиха, да им се връща
Снимка: islqmrudozem.ovo.bg
A A+ A++ A

Окръжният съд в Пазарджик изслуша заместник районния мюфтия Али Ходжа. Той започна изложението пред съда с констатацията: „Преди да ни осъди съдът, ни осъдиха медиите – да им се връща“. След това бе прекъснат от съдията с препоръката да ограничи изказвания, които не са свързани с обвинението, предаде агенция „Фокус“.

Али Ходжа призна, че е участвал в семинар в Мека, Саудитска Арабия, през 2005 година и се е подписал под протокола, с който се учредява нелегалният клон на организазията „Ал Уакф ал Ислями“ за България. Той каза, че не помни кой друг се е подписал под протокола. Участвал е и в семинарите в Истанбул през 2008 и 2009 година, където е съставен план за дейността на организацията „Ал Уакф ал Ислями“ в България, но отрече да е получавал други средства извън тези от Главното мюфтийство.

В пазарджишкия окръжен съд продължава делото срещу 13-те имами, обвинени в проповядването на антидемократична идеология и насаждането на религиозна омраза.

На днешното заседание мюсюлманските духовници трябваше да обяснят какви са взаимоотношенията им с „Ал Уакф ал Ислями“ и доколко дейността им на имами към Главното мюфтийство се препокрива с религиозните курсове, които са провеждали в страната с финансовата подкрепа на нелегалната ислямистка организация.

#Али Ходжа #Пазарджик #имами #Пазарджишкия окръжен съд #„Ал Уакф ал ислями"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници