ЕП: Не ограничавайте правото на свободно движение

ЕП: Не ограничавайте правото на свободно движение
Евродепутатите призовават страните от Европейския съюз да се въздържат от всякакви действия, които биха могли да повлияят на правото на свободно движение. Снимка: perspektivi.info
A A+ A++ A

В резолюция, приета в четвъртък, Европарламентът ясно се противопостави на позицията на някои европейски лидери, които настояват за промени и за ограничения на свободата на движение на гражданите на ЕС. Временните ограничения за свободно движение на работници от България и Румъния изтекоха на 1 януари 2014 година.

Евродепутатите призовават страните от Европейския съюз да се въздържат от всякакви действия, които биха могли да повлияят на правото на свободно движение. Те отхвърлят и всяко предложение за ограничаване на броя на имигрантите в ЕС, тъй като това е в противоречие с принципа на Договора.

Парламентът отбелязва, че с наближаването на изборите за Европейски парламент свободното движение на гражданите на ЕС се превръща в тема на кампаниите на някои политически партии и че съществува риск този дебат да доведе до увеличаване на расизма и ксенофобията. Той посочва също, че високопоставени европейски политици неотдавна са направили изявления, насочени срещу правото на свободното движение.

#Европарламентът #право #свободно движение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници