Връчват награди „Космат дъб“ и „Пъстър пор“

Връчват награди  „Космат дъб“ и „Пъстър пор“
A A+ A++ A

По време на националната конференция „Мониторинг и оценка на жизнена среда и обществено здраве - България 2014” на 28 януари официално ще бъдат връчени награди и антинагради за устойчиво развитие „Космат дъб“ и „Пъстър пор“, определени от обществено жури.

Наградите за устойчиво развитие 2013 г. „Космат дъб“ за администрация ще получи Областната администрация – Ямбол, заради овладяване на кризата с настаняване и грижа за сирийските бежанци, съобщиха от Коалиция за устойчиво развитие.

Наградата „Космат дъб“ за бизнес получава Българската мрежа на Глобалния договор на ООН заради трансфер на информация и знания за екологична, социална и корпоративна отговорност.

Антинаградите за устойчиво развитие „Пъстър пор“ за администрация получава Върховният административен съд заради компрометирана съдебна практика с търговия с влияние и конфликт на интереси при дела за защита на екологичните права на граждани; Министерството на здравеопазването - отстъпление от охраняване на гражданските права на граждани с отмяната на Наредба №7 и формално издаване на здравни оценки, неотговорящи на фактическите обстоятелства, в полза на операторите на опасни дейности и в ущърб на местните общности. Тази награда получава и Министерството на околната среда и водите за неправомерна държавна подкрепа и търговия с влияние спрямо най-големите компании замърсители чрез контролирани проверки, компроментирани ОВОС и разрешителни, отказ от екологична оценка. Ще бъдат оценени по достойнство и Община София и Община Ямбол заради лошо управление на инфраструктурни проекти с евросредства, довело до увреждане на природа, градска среда и обществено здраве.

#развитие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино